KENAPA PROFIT SETIAP INVESTOR BERBEZA?

KENAPA PROFIT SETIAP INVESTOR BERBEZA?

“Tuan, saya tengok investment saya dah naik, Alhamdulillah. Tapi takde lah setinggi kawan-kawan yang lain. Kenapa ya?” Alhamdulillah happy untuk client yang dah seronok sekarang tengok hasil investment. Dalam masa…
kes perniagaan jadi riba

Kes Perniagaan Jadi Riba ?

Kes Perniagaan Jadi Riba ? KES MANA YANG HARAM?– HURAIAN JAWAPAN KES 1 – Harus KES 2 – Haram (terlibat riba) Alhamdulillah & Syabas! Hampir semua jawapan yang diberikan adalah…
singapura maju malaysia mundur

Singapura Maju Malaysia Mundur ?

Singapura Maju Malaysia Mundur ? Semalam gua ader tengok satu video tular “pelawak berdiri” perempuan yang membandingkan Singapura dan Malaysia. Penuh hinaan darinya terhadap Malaysia. Gua simple je. Kenapa “beliau”…
projek duit raya

Cash Flow Problem

CASH FLOW PROBLEM? BUAT 4 LANGKAH INI. Cash flow memang masalah “normal” bagi usahawan. Pernah dengar semakin besar periuk, semakin besar kerak? Cash flow pun samalah, bisnes semakin besar, cash…
cabaran berniaga makanan halal

Cabaran Berniaga Makanan Halal

Cabaran Berniaga Makanan Halal ? Ini Cerita Orang Pandai Bisnes. Tuan ini berniaga secara vendor di kawasan peniaga yang majoriti menjual makanan tidak halal. Di kawasan itu ada pelbagai bangsa…
ayam bismi pembekal KFC

Ayam Bismi Pembekal KFC ?

Ayam Bismi Pembekal KFC ? Terbesar Ayam Buat KFC Suatu Ketika Dahulu Di Utara. semua sedia mklum bahawa kfc merupakan syarikat dibawah kelolaan Jcorp entiti perniagaan umat islam di Malaysia…
boikot syarikat pro israel

Boikot Syarikat Pro Israel

Boikot Syarikat Pro Israel ? 11 syarikat yang dekat dengan rakyat Malaysia, tetapi juga dekat di hati Israel dan 5 syarikat yang ramai suruh boikot, tapi aku tak rasa.... Fair…
Inflasi Rompak Duit Kita

Inflasi Rompak Duit Kita

Inflasi Rompak Duit Kita ? Penulisan Mentor saya, tuan Mohd Zulkifli Shafie. Rasa macam tak adil. Kita kerja kuat-kuat, menabung duit banyak-banyak, rupa-rupanya nilai kekayaan kita sentiasa turun naik. Kalau…
bos cina baik hati

Bos Cina Baik Hati ?

Bos Cina Baik Hati ? Dulu saya kerja di sebuah kedai orang Cina beragama Buddha. Bos saya ni agak kurang suka kepada Islam. Tapi, gaji diberi kepada saya berbaloi. Urus…