Jangan Invest Scam Emas

Jangan Invest Scam Emas

JANGAN invest scam emas. especially yang cari downline. Kawan business i dah kena, 2 orang yang follow i dah kena.

Beli emas MESTI dapat on hand, (kecuali anda beli dengan LEGIT bank terus simpan vault dia orang dan dapat cert, ini jenis beli berkilo-kilo itu pun boleh masuk tengok emas korang kalau nak).

Selain dari itu, SEMUA SCAM, Penipu dan tunggu duit anda lebur.

Mereka ni pandai tabur income, tunjuk commissions, tunjuk downline, macam² tunjuk lah untuk collect duit orang. Ahli awal je dapat duit hasil tipu orang, yang lambat sikit join tu rugi selepas tak dapat chance tipu orang.

1. Kalau kena cari orang, downline, kena ajak kawan, family masuk itu 100% SCAM.

2. Kalau invest hari ni dapat at least 50%~100% pulangan 1~4 bulan akan datang, itu 100% SCAM.

Emas ni LONG TERM INVESTMENT.

Kau nak makan untung RM1,000 pun kena tunggu 6~10 tahun tau tak? Silap² 13 tahun. Ini kalau kau jual ikut harga semasa emas lah, kalau anda beli barang kemas n jumpa willing buyer sangup beli 500% dari market price then lain cerita. Kalau kau millionair beli berkilo² lain cerita

Cuba anda fikir: Anda invest apa emas tak boleh tengok atau pegang? Ini bukan stock market. Kau investors kau mesti boleh pergi tengok emas depan mata, betul ke orang tu ada bertan-tan emas?

Kalau kau bukan investors, mesti pembeli emas, persoalan dia, apa yang kau beli kalau barang tu tak dapat? Fikir lagi:

Dia orang simpan emas tumpang vault bank mana? Pergi cross check. Emas ada beratus kilo, atau bertan-tan ingat boleh simpan dalam rumah atau cikai punya private firm vault storage ke?

Kalau dia orang claim company ada beratus tan atau beratus kilo emas, MEREKA MESTI KENA SIMPAN DALAM VAULT BANK.

Tak ada company gila nak buat private storage vault simpan emas dia orang. Dan tak ada insurance company gila yang nak offer cover kalau vault mereka kena rompak.

Kalau mereka cakap mereka guna Third Party Storage Firm, then minta nama firm dan buat cross check, betul ke company sekian² ada simpan emas dengan sekian² berat?

Kalau company tu tak kasi tau firm atau bank mana mereka simpan emas ATAS “factor keselamatan”, ITU 100% SCAM.

Pelbagaikan Pelaburan Quantum Metal , Public Gold

Pelbagaikan pelaburan

Pernah dengar pepatah jawa mengatakan “Jangan letak telur dalam satu bakul”?. Dalam pelaburan, jangan sesekali letakkan semua pelaburan dalam 1 tempat. Sebaiknya kita pelbagaikan. Tujuannya? Untuk kurangkan risiko.

Dalam pelaburan, kita boleh memilih melabur di saham, ASB, unit amanah, hartanah, koperasi atau pun emas.. Sebaiknya kita jangan pilih 1 tempat sahaja.. Kita boleh bahagikan mengikut tahap risiko sesuatu pelaburan tu.

Dan sebagaimana saya, saya memilih pelaburan di koperasi, saham, unit amanah, ASB dan juga emas.

Dan dalam pelaburan emas itu sendiri saya lebih suka pelbagaikan. Saya memilih emas fizikal dari Public Gold. Dan saya selesa menggunakan kaedah EPP. Saya gabungkan dengan emas di Quantum Metal.

Sebelum bayar EPP PG, saya peruntukkan 15% lebih dari bayaran EPP untuk membeli emas di QM dan saya dapat kembali 85% barulah saya bayar EPP saya tu. Dengan kaedah ni saya dapat gandakan emas saya.

Ni contoh duit masuk dari QM dan terus saya bayar EPP PG. Masa saya beli di PG harga bulan Sept adalah rendah. Nak buyback sekarang pun dah untung.

Nak gaduh2 buat pe. Kan boleh dapat manfaat dari kelebihan dua2 syarikat.

Jangan Invest Scam Emas

Business Preview Quantum Metal

KERJA DAH LAMA..
TAPI SIMPANAN MASIH TAK ADA!!

AWAL BULAN SIMPAN.. HUJUNG BULAN KOREK BALIK!!

Simpan sikit.. korek balik..
Simpan sikit.. Korek lagi..
Simpan Awal bulan.. Hujung bulan korek lagi!!

Apa nak jadi dengan nie!!

Macam mana laaa nak kumpul budget untuk:

1) Dana kecemasan peribadi
2) Dana Perkahwinan
3) Dana Miliki Rumah
4) Kos Tunaikan haji & umrah
5) Dana pendidikan anak-anak nanti
6) Dana persaraan
7) Nak mula buat bisnes
8)dan lain-lain yang memerlukan modal!!

Memang sedih dan tak tahu jalan untuk bina simpanan. Simpan cash memamg bahaya. Mudah sangat bocor. jangan invest scam emas

Satu ubat mujarab bagi hilangkan penyakit boros ini iaitu emas.

Hebat betul penangan emas ini. Betul lah kata orang tua-tua.. simpan emas.. bagus untuk masa depan.

Simpan emas duit habis.. tak simpan emas pun duit habis.. kita nak yang mana?

Kawan-kawan… duit ringgit, bila kita fikirkan.. ianya memang dibuat untuk kita guna. Sifatnya adalah untuk kita gunakan.

Betul tak?

Tapi emas tidak!! Kita akan hilang sifat boros bila kita mula simpan aset emas. Kita akan kumpul dan kumpul sampailah kita berjaya capai matlamat kita.

RM100 5 tahun lepas macam-macam kita boleh beli. Tapi hari ini? RM 100 bawa pergi market beli ikan.. 2 jari jee setel!!

Itulah sifat wang kertas. Nilainya akan susut di masa hadapat. Tak macam emas!!

1 Dinar emas (4.25gram) sudah terbukti mampu simpan nilainya. Sejak zaman Nabi Muhammad S.A.W lagi.. Sahabat nabi beli seekor kambing dengan harga 1dinar emas. Hari ini 1 dinar emas sekitar RM 1100 masih tetap boleh miliki seekor kambing. Hebat betul emas nie!!

Kawan-kawan nak saya guide untuk mulakan simpanan emas?

Di Quantum Metal, serendah RM 10 pun kita dah boleh mula simpaa aset emas. Yaa. serendah RM 10 pun dah boleh.

Buat rakan-rakan yg nak saya bimbing mulakan simpanan emas, boleh terus wassap atau call saya.

Peniaga Acar Ikan Jadi Dealer Quantum Metal

Kejayaan bukan bergantung kepada siapa yg memulakan..tetapi kejayaan adalah milik siapa yg konsisten bertindak”

Tahniah Puan Wong May Ying…

Begini kisah Dealer ke 2 saya dr team kami..Pn. Wong ni rakan sekelas ketika di sek menengah dulu..

Orangnya berfikiran terbuka, sudi mendengar sesuatu yg baru..ketika saya menceritakan kpdnya peluang menyimpan emas..beliau baru sahaja menyertai satu pelaburan emas yg lain..tp sikapnya yg optimis dia mahu mencuba..dr cuba2 dah jatuh hati..dari situ beliau konsisten menyimpan dan menjual emas..rajin bertanya..dan cepat bertindak.

Walau pon sibuk dgn perniagaan acar ikan masinnya, dia tetap konsisten menabung dan berkongsi peluang dgn rakan2 nya..ni bukti simpanan emas bukan lah pesaing dgn bisnes anda..tp ia saling melengkapi..org bisnes kalau dah biasa keluar duit modal..sgtlah rugi kalau lepaskan peluang utk modal emas ni, ia penyelamat duit modal niaga sebelum hangus.

Nak memulakan sesuatu kena ada ilmu..nak konsisten kena ada matlamat yg jelas..semoga Pn.Wong terus maju..dan semoga ramai lagi dealer baru yg menyusul dr team kami..jangan invest scam emas

“Berkongsi manfaat bersama”

Leave a Reply